K blokken - 25 MPA

De K Blok van Dumoulin Bricks is een EPB-conforme bouwknoop die 100% baksteen is en bijgevolg vocht- en weerbestendig.

Het is een egaal rode kimblok uit gebakken aarde voor niet-decoratief metselwerk volgens de normen EN 771-1 en PTV 23-003. De steen bestaat uit een aangepaste kleisamenstelling van hoog-kaolinitische klei, Ieperiaanse klei, afmageringsproducten, poriseringsproducten en additieven die het bakproces en de eindeigenschappen positief beïnvloeden.

De K Blok is goed gebakken en is daardoor verkrijgbaar met een gegarandeerde gemiddelde druksterkte van 15N/mm² en 25 N/mm². Zijn vooruitstrevend netwerk van perforaties met langwerpige zeshoeken en kleine luchtkamers maakt de combinatie van een goede druksterkte met uitstekende isolerende eigenschappen mogelijk.Dankzij zijn formaat en zijn tand- en groefverbinding is de K Blok heel handig in gebruik. De K Blok is bovenaan en onderaan gerectifieerd of vlakgeslepen tot op 0,5 mm nauwkeurig zodat hij perfect onder een gelijmde muur kan komen te staan.

Bouwknoopcalculator.

Door zijn vooruitstrevend perforatiepatroon kan de K Blok gebruikt worden als een EPB-aanvaarde bouwknoop.
Dit garandeert een hedendaagse, gezonde en ecologisch verantwoorde woning.
100% baksteen, daardoor heeft deze bouwknoop een identieke druksterkte als een traditionele baksteen. Een ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Een muur kan niet sterker zijn dan zijn onderste steen.
100% baksteen, dat maakt hem handig en makkelijk verwerkbaar alsook vocht- en weerbestendig.

Bouwknopen zijn alle punten in een gebouw waar verschillende scheidingsconstructies samenkomen of waar er een doorboring is van de isolatielaag van de scheidingsconstructie. Op deze plaatsen kan mogelijk extra warmteverlies optreden. De K Blok biedt een oplossing voor constructies die de binnenomgeving scheiden van de buitenomgeving, van de grond, van kruipruimtes, van onverwarmde kelders of van andere aangrenzende onverwarmde ruimtes.

Wij ontwikkelden de K Blok als oplossing voor uw bouwknopen en kiezen voor de methode van de EPB-aanvaarde bouwknopen (Optie B) voor de inrekening van bouwknopen in het K-peil en het E-peil.

Als de psi-waarde (of lineaire warmtedoorgangscoëfficient) van de bouwknoop kleiner is of gelijk aan de van toepassing zijnde grenswaarde, dan is er sprake van een EPB aanvaarde bouwknoop. Wij berekenden voor u de psi-waardes voor elke bouwknoop met het gevalideerde software programma TRISCO, rekening houdend met de gekozen isolatiematerialen.

Via onze online bouwknoopcalculator kunt u voor elk type bouwknoop de overeenkomstige psi-waarde - afhankelijk van de dikte en het type van isolatiemateriaal - raadplegen.

Naar de calculator

Formaten. ( L x B x H )

300 x 140 x 199
300 x 140 x 249
300 x 190 x 199
300 x 190 x 249

Galerij.

No items found.

Documenten.

Technische fiche
Download.
DoP (Declaration of Performance)
Download.
DoP (Declaration of Performance)
Download.
Folder
Download.