Echt bouwplezier begint hier

Duurzaamheid

over5.jpg#asset:9over6.jpg#asset:10


Baksteen is een zeer duurzaam bouwmateriaal : Het wordt gemaakt van 100 % natuurlijke grondstoffen en heeft een zeer lange levensduur. Na gebruik kan de baksteen terug vermalen worden en herbruikt worden als basis voor andere bouwmaterialen. Onze missie bestaat er in om dit duurzame materiaal te produceren met een zo klein mogelijke milieu-impact . Dit doen we op de volgende manier :

Grondstoffen

De klei is quasi onuitputtelijk aanwezig en wordt ter plaatse ontgonnen waardoor er minimale transportbelasting op het milieu weegt. Daarnaast wordt er ook klei aangewend die afkomstig is van grote bouw of infrastructuurwerken. Deze afgegraven gronden worden door de bouwheer en/of aannemer als afval beschouwd en moeten afgevoerd worden. Bij ons krijgen deze gronden een nuttige eindbestemming.

Energie

Door het gebruik van de nieuwste generatie tunneloven en -drogerij, die met elkaar verbonden zijn, worden onze stenen gedroogd en gebakken met een zo laag mogelijk energieverbruik. De drogerij werkt bovendien 100 % met de restwarmte van de oven en heeft dus enkel een elektrisch primair verbruik. De elektriciteit wordt bovendien voor een groot deel ter plaatse opgewekt door de zonnepanelen die op ons dak en op de oude kleiput staan.

Verpakking

Als enige fabrikant in België werken wij met een systeem van waarborgpaletten. Door het feit dat onze paletten meermaals gebruikt worden hebben wij een lager houtverbruik en een veel lagere afvalproductie. Daarnaast zijn wij ook de enige steenbakkerij dat de stenen verpakt met een stretchhoes in plaats van een krimphoes. Deze hoezen zijn gemiddeld 50% lichter dan krimphoezen. De milieu-impact van deze hoes mag dus met ongeveer dezelfde factor gereduceerd worden. Bovendien moet deze hoes niet gebrand worden omheen de palet waardoor er minder energieverbruik is bij het aanbrengen.

Emissies

Door het gebruik van additieven en alternatieve grondstoffen hebben wij emissie-waarden die ver onder de strenge vlarem regels liggen.

Kwaliteit

Stenen bakken is een hoogtechnologische ambacht. Wij streven ernaar om met onze natuurlijke rijkdommen de best mogelijke stenen te produceren , dit zowel qua druksterkte, uitzicht, verwerkbaarheid, klank,… Dit constant streven naar kwaliteit heeft zich in minder dan 6 maanden reeds vertaald in een Benor keurmerk op onze stenen.

over3.jpg#asset:11over4.jpg#asset:12